Amilyen apró, olyan sok jótékony hatása van a tökmagnak. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma: 100 g tökmag 28.5 g fehérjét tartalmaz, emellett bővelkedik rostban, K-vitaminban, foszforban, magnéziumban (a tökmag az egyik legjobb természetes magnéziumforrás!) és cinkben. A magnézium elengedhetetlen az egészséges szívműködéshez, csökkenti a vérnyomást, javítja a keringési rendszert.
A tökmag ezenkívül gazdag antioxidánsokban, például karotinoidokat és E-vitamint tartalmaz. Az antioxidánsok csökkenthetik a gyulladásokat és megvédik a sejteket a káros szabad gyököktől. Gazdag rostokban - a tökmagkrém a tökmagolajjal ellentétben ezekenek a rostoknak a 100%-át tartalmazza.
A tökmagot készítés előtt enyhén megpörköljük, hogy finom íze még jobban érvényesüljön. Kevés jó minőségű sót rakunk hozzá, majd krémesre őröljük, innentől pedig a felhasználásnak csak a fantázia szab határt.